Pedikura

Imati zdrava i njegovana stopala važno je svakom čovjeku! Na njima počiva težina cijelog našeg tijela, pa stoga problemi stopala mogu ometati svakodnevni život.

Probleme često uzrokuju neudobne cipele, iskrivljeno hodanje ili naprosto suha i ljuštenju sklona koža. Kod mlađih osoba, najveće probleme uzrokuje nezdrava, pretijesna i neudobna obuća; a kod starijih, suha i oštećena koža te ortopedske deformacije.

U oba slučaja prekomjerna težina ili neke druge bolesti organizma ( poput šećerne bolesti ), mogu prouzrokovati dodatne neugodnosti. Najčešći problemi sa kojima se susrećemo na koži stopala su uz gljivična oboljenja, zadebljanja kože koja nastaju na mjestima pritiska, poznati pod imenom „natisci“ ili kalusi.

Uzrokuju neugodne, tupe bolove prilikom hodanja, pa pacijente često tjeraju na iskrivljeni hod. Uz njih često nastaju i „ kurje oči“ ili tzv klavusi. Riječ je o tvrdim, rožnatim, pomalo dugoljastim tvorbama, čiji je središnji, tvrdi vrh u obliku trna izrazito bolan na dodir ili pritisak obuče. Ne manje česti su i urasli nokti, osobito nokti palčeva. Najčešće nastaju kao posljedica nepravilnog rezanja i oblikovanja noktiju ili pak deformacije noktiju uslijed povrede ili bolesti noktiju (npr. gljivičnog oboljenja, psorijaze…).

O suhim, ljuskavim i popucalim petama da i ne govorimo! Na stopalima se dakle, javljaju različiti zdravstveni problem, koji nerijetko zahtijevaju usku suradnju stručne osobe koja provodi tretmane medicinske pedikure i liječnika- dermatologa.

Pritom za pedikuru i njegu stopala birajte mjesta na kojima rade educirani djelatnici, u kojima su uredni sanitarno-higijenski uvjeti prostora sa dezinfekciranim i steriliziranim instrumentima za rad i gdje se koristi jednokratni materijal koji dolazi u neposredan kontakt s korisnikom.

 

Kod nas u salonu možete obaviti medicinsku i klasičnu pedikuru, a po želji vaše noktiće možemo ukrasiti običnim ili trajnim lakom. 

URASLI NOKAT I TITANSKA KOPČA

Urasli nokat je stanje kod kojeg dolazi do urastanja nokta u kožu i meso koje okružuje nokat.Javlja se bol, crvenilo, oticanje, a u nekim slučajevima i inficiranje odnosno upala mesa oko nokta.

Najčešće se javlja na nožnom palcu sa jedne ili oba dvije strane nokta. 

Na urastanje nokta utječu mnogi faktori, a neki od njih su:

-pad imunitete

-odabir krive obuče(preuska, premala, neprilagođena obliku stopala

-genetska predispozicija

-nepravilno rezanje noktiji

-ozljede nokta (sport, ples, nezgode) 

-nokti koji su prirodno zaobljeni

Kako bi riješili problem uraslog nokta obavezno se obratite stručnoj osobi pedikeru koji će pravilno sanirati problem, te ako je potrebno uputiti vas liječniku. 

U našem salonu uz stručnost majstora pedikera vaš problem uspješno rješavamo ugradnjom titanske kopče. 

Metoda je bezbolna i ne ometa uobičajeni način života. 

Nakon ugradnje kopče bol nestaje, nokat počinje pravilno rasti bez povrede kanala i rasterećuje upalu. 

 

Pošalji upit

Pedikura klasična

 

Pedikura medicinska

 

Pedikura +trajni lak

 

Pedikura + gel

 

Skidanje natisaka

 

Obrada uraslog nokta

 

Obrada kurjeg oka

 

Gel nokti na stopalima

 

Spa pedikura

 

Ugradnja titanske kopče

 

POKLON BONOVI

Razveselite sebi dragu osobu POKLON BONOM naših usluga prema Vašoj želji!

 

Pošalji upit

Katarine Zrinski 4, Čakovec
Tel: 040 311 785
e-mail: info@kristina.hr